30 Δεκ 2015

Ανασκόπηση 2015



Θα αποχαιρετίσω το 2015 όπως κάθε χρόνο και θα μοιραστώ μαζί σας μερικά στιγμιότυπα για κάθε μήνα που μας πέρασε. Μια διαδρομή παρέα με την δική σας συντροφιά, αφού πολλές από αυτές τις κατασκευές εμπνέονται από τις δικές σας ιδέες και ανάγκες ή και βασίζονται εξ' ολοκλήρου σε αυτές.


Αυτό όμως που είναι το ισχυρότερο κίνητρο και ανεξάντλητη πηγή ενέργειας για να συνεχίζω είναι η ικανοποίηση της πραγμάτωσης των τόσο ιδιαίτερων στιγμών σας που μέσα από την επικοινωνία μας και τις συν-φαντασιώσεις μας, γίνονται εν μέρει και δικές μου στιγμές! :)


Ευωδιαστά φτερουγίσματα και τιτιβίσματα χαράς!






 

Μάρτιος

Πασχαλινές προετοιμασίες

 








Καβουράκια και διάλειμμα ολίγων ημερών


Pretty hot air balloons!




 

Σαλιγκαράκια, μελισσούλες και καλώς ήλθες φθινόπωρο!

 





Η κολοκύθα άμαξα και Χρυσοκέντητα πλατανόφυλλα

 






Ο καρυοθραύστης 



Σας ευχαριστώ από καρδιάς όλους σας για την συντροφιά σας, τις επισκέψεις σας και τα σχόλιά σας καθ' όλη την διάρκεια του χρόνου!

Με το καλό να έρθει ο καινούργιος χρόνος και να κάνει πραγματικότητα όλες τις ευχές σας!
Το 2016 να φέρει ειρήνη, αγάπη και υγεία σε όλους σας.

 
Μικρή διακοπή και θα ξανανταμώσουμε σε ένα μήνα περίπου καθότι χρειάζομαι κάποιο διάστημα για μικροαλλαγές και βελτιώσεις στην παρούσα σελίδα.


ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ! 
HAPPY SEWING!
:) 
Georgia
Για πληροφορίες, αφήστε μου μήνυμα και θα επικοινωνήσω μαζί σας.

24 Δεκ 2015

Καλές Γιορτές!




Σας εύχομαι ειρήνη, υγεία και οι μέρες των Χριστουγέννων να φέρουν χαρά στις οικογένειες σας που να διαρκεί όλο το χρόνο.
:)
Georgia
 

21 Δεκ 2015

Χριστουγεννιάτικο στεφάνι με υφασμάτινα στολίδια


 Καλή εβδομάδα σε όλους και καλό χειμώνα!

Λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα και ο στολισμός σιγά σιγά ολοκληρώνεται. Σε κάθε γωνιά όπου και να κοιτάξεις φωτάκια λαμπυρίζουν, οι αυλές και τα μπαλκόνια στολισμένα, μια γιορτινή ατμόσφαιρα που μόνο αισιοδοξία και χαρά προσφέρει!

Μια τελευταία πινελιά είναι ο στολισμός της εξώπορτας. Πολλές είναι οι ιδέες για το στολισμό της εγώ όμως θα παραμείνω στο καθιερωμένο στεφάνι :) Λατρεύω την διαδικασία της δημιουργίας τους καθώς ποτέ δεν ξέρεις ακριβώς που θα οδηγήσει ο αυτοσχεδιασμός που μπορεί να ολοκληρωθεί αρκετά γρήγορα ή και το αντίθετο. Περνάει όμως τόσο ευχάριστα η ώρα που δεν το καταλαβαίνεις!



Στεφάνι με υφασμάτινα έλατα, αστέρια, φιόγκους και τυχερά κουμπάκια είναι το στολίδι της εξώπορτας μου για αυτήν την χρονιά!





Για κάτι πιο εντυπωσιακό, άλλο ένα αυτοσχέδιο στεφάνι με αρκετά στολίδια όπως αστέρια, δεντράκια, γκι, mini gingerbread, καρδούλες και ζαχαρωτά. Πολλές κορδέλες και χρυσούς φιόγκους.


 Πολλούς χαιρετισμούς σε όλους!
Σας ευχαριστώ για την επίσκεψή σας
:)



Georgia
Για πληροφορίες, αφήστε μου μήνυμα και θα επικοινωνήσω μαζί σας.

17 Δεκ 2015

Ο καρυοθραύστης

Σας χαιρετώ,

Σήμερα θα σας δείξω την πρώτη ολοκληρωμένη προσπάθεια που έκανα για την δημιουργία υφασμάτινη κούκλας.


Το θέμα και το πατρόν είναι από το αγαπημένο μου βιβλίο Tilda's Fairytale Wonderland



Ο καρυοθραύστης και η μπαλαρίνα!



Φιγούρες εμπνευσμένες από το διάσημο παραμύθι του Hoffmann Ernst Theodor Amadeus. Η νουβέλα που έγινε το διάσημο μπαλέτο του Τσαϊκόφσκι με μουσική που φωνάζει Χριστούγεννα!


























Είναι πλέον καθιερωμένο για μένα κάθε Χριστούγεννα να προσθέτω μια πινελιά στην διακόσμηση μου από το κόσμο της Tilda's!


Να πω εδώ, πως δεν θα το τολμούσα αν δεν με παρακινούσε η φίλη μου η Μαρία που ήθελε ένα ξεχωριστώ Χριστουγεννιάτικο δωράκι για τους νονούς των παιδιών της και την ευχαριστώ!


Σύντομα και πάλι μαζί! Σας ευχαριστώ πολύ για την επίσκεψη σας.
Τους χαιρετισμούς μου σε όλους!
:)


Georgia
Για πληροφορίες, αφήστε μου μήνυμα και θα επικοινωνήσω μαζί σας.

9 Δεκ 2015

Καλοτάξιδα καραβάκια

Σας χαιρετώ,

Την αγάπη μου για την θάλασσα την έχω εκφράσει αρκετές φορές μιας και μεγάλωσα δίπλα της. Σε παλαιότερη ανάρτηση «Χριστουγεννιάτικο Καράβι» Έθιμο Παλιό έκανα μια μικρή αφιέρωση. Τα σημερινά καραβάκια πέραν της ελληνικής παράδοσης, του συμβολισμού τους και του διακοσμητικού σκοπού τους έχουν και κάτι ακόμα.  



Η ιδέα να φτιάξω αυτά τα υφασμάτινα καραβάκια ξεκίνησε από πολλά μικρά κομμάτια υφασμάτων που είχα εδώ και εκεί και θέλησα να τα αξιοποιήσω. Κάτι σαν παιχνίδι στην αρχή, ως διακοσμητικά ή doorstop ή σαν γουράκια.

Στην πορεία όμως, αφού ξεκίνησα την κατασκευή τους σκεπτόμενη τον συμβολισμό τους και την παράδοσή μας ένιωσα έναν κόμπο στο λαιμό..  Καραβάκια που ταξιδεύουν εδώ και μήνες στα πελάγη μας με σκοπό την λύτρωση συνανθρώπων μας που ψάχνουν μια καλύτερη τύχη.


Το χέρι δεν έφευγε από την ραπτομηχανή ήθελα να φτιάξω κι άλλα, κι άλλα. Με την ευχή όχι άλλα καραβάκια στο έλεος των κυμάτων.. και όλα τους να είναι καλοτάξιδα και μόνο για καλό σκοπό!  


Και αυτό είναι το μήνυμα που θέλω να ταξιδέψει με τούτα τα καραβάκια..


Να τα βλέπουμε και μόνο καλές σκέψεις να κάνουμε και πολλές ευχές για να είναι όλα τους καλοτάξιδα!


Καταλαβαίνω ότι μπορεί να βάρυνα λίγο το κλίμα.. Όμως η δύναμη της θετικής σκέψης μπορεί και να μην είναι σταγόνα στον ωκεανό αλλά να προέρχεται από τις πολλές!!

Να είστε όλοι καλά και να περνάτε όμορφα! 
:)



Georgia
Για πληροφορίες, αφήστε μου μήνυμα και θα επικοινωνήσω μαζί σας.

2 Δεκ 2015

Sweet candy land!

Σας χαιρετώ και σας εύχομαι καλό μήνα!

Σήμερα λέω να ταξιδέψουμε στη χώρα των ζαχαρωτών. Μια παιδική διάθεση και κάπως παραμυθένια ατμόσφαιρα με χρώματα και υφάσματα που αποπνέουν γεύσεις και αρώματα από μια άλλη εποχή. Άλλωστε ως επί το πλείστον οι γιορτές είναι για τα παιδάκια. Τους αφιερώνω λοιπόν την σημερινή μου ανάρτηση ;)


Ένα γλυκό χαιρετισμό από τα αγαπημένα μπισκοτάκια gingerbread τα οποία φέτος έχουν άχνη ζάχαρη, εξού και το λευκό χρώμα ;)


Γλυκά cupcake σε διάφορες γεύσεις και κάποια με τρούφα σοκολάτας.


Ζαχαρωτά μπαστουνάκια σε συνδυασμό με μικρά ζαχαροσπιτάκια. Υφασμάτινα στολίδια που «δεν σπάνε», κατάλληλα για παιδικό Χριστουγεννιάτικο δέντρο.


Τυγχάνει οι αποχρώσεις να είναι του ροζ.. αλλά όπως και να το κάνουμε είναι η λατρεία των κοριτσιών :)



Όπως αυτά τα λευκά αρκουδάκια με ροζ λεπτομέρειες που ήδη έχουν στολίσει ένα Χριστουγεννιάτικο δέντρο.


Και τέλος αρωματικά μήλα σε ύφασμα με μοτίβο από μίνι μηλαράκια. Είναι από τα πολύ αγαπημένα μου υφάσματα. Τι πιο αντιπροσωπευτικό!
 

Sweet candy land!
Από την χώρα των ζαχαρωτών δεν μένει παρά να σας ευχηθώ ένα πολύ πολύ γλυκό μήνα! 
:)



 Georgia
Για πληροφορίες, αφήστε μου μήνυμα και θα επικοινωνήσω μαζί σας.